Tu crezi Biblia ?

Unii n-o cred!

Alții spun ca o cred, dar n-o trăiesc!

Alții spun ca Biblia este adevărata si demonstrează lucrul acesta prin punerea in practica vieților lor, învățăturile ei.

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu “a insuflat” oameni sfinți care au vorbit si au scris voia Lui.

Unii pretind ca Biblia este corecta din punct de vedere istoric si incorecta științific. Daca acest lucru ar fi adevărat, atunci am putea sa ne-ntrebam daca Biblia are cu adevărat răspuns la nevoile noastre spirituale.

Știați totuși ca Biblia ne-a spus care este forma pământului, înainte de a ne-o dovedi Columbus? Isaia – unul din profeții Vechiului Testament, vorbind despre Dumnezeu in cartea sa la capitolul 40, versetul 22, zice: ”El sade deasupra cercului pământului.”

Arheologii, in lucrările lor de explorare a pământului Bibliei, au găsit ca datele istorice ale Bibliei sunt exacte. De exemplu, arheologii au descoperit multe table babiloniene făcute imediat după potop care se refera la acest eveniment. Este clar astfel, ca un potop a distrus pamantul, așa cum spune Biblia, deși criticii fără credința tăgăduiesc acest lucru. Așa cum a zis marele savant Isaac Newton, “Sunt mult mai multe dovezile de autenticitate in Biblie, decât cele ale oricărei istorii (seculare) profane.”

Biblia ne reda fapte pe care noi nu le-am fi putut descoperi niciodată prin cercetare sau prin raționament. Aceste fapte au de-aface cu lucruri spirituale. Biblia ne spune cum Dumnezeu vrea ca noi sa trăim. Ea ne vorbește despre dragostea lui Dumnezeu pentru ființa umana si despre judecata iminenta asupra celor care Ii resping mana Lui plina de indurare.

Biblia ne spune cum Domnul Isus Hristos a devenit om, cum a trăit pe pământ 33 de ani - ca sa ne arate cum sa trăim. El a murit pentru păcat – păcatul nostru, si prin moartea Sa, toți cei care L-au primit, au păcatele iertate.

Învierea glorioasa a Domnului Isus Hristos nu este un mit, ci un fapt. El a înviat, arătându-ne si noua ca cel ce crede in El, intr-o zi va învia pentru viata veșnica. Apoi, Domnul Isus Hristos S-a inaltat la cer si sade acum la dreapta lui Dumnezeu, mijlocind pentru noi. El va reveni in curând pe nori.

Toate aceste lucruri le invatam din Biblie.

S-ar putea ca tu sa crezi deja aceste lucruri. Daca este așa, de ce sa nu inveti si mai multe din Biblie despre Dumnezeu, care vrea ca tu sa traiesti? Nu este chiar așa de complicat. Dumnezeu, prin același Duh care a inspirat pe acei oameni sfinți sa scrie, este gata acum si vrea sa-ti descopere voia Lui cu privire la tine. El isi descoperă voia Lui prin Scriptura.