CELE TREI CATEGORII DE COPII

 

N-a trecut mult timp de la căsătoria mea, când mi-am dat seama că am să devin mamă. Știam din Cuvântul Domnului că fiii sunt o moștenire de la Domnul si rodul pântecului este o răsplată dată de El (Ps. 127:3). De orice fel ar fi fost binecuvân­tarea, ar fi fost bine primită de noi, dar ca mamă, doream mai mult să fie fetiță (știam că Domnul îmi va da mai mulți copii, iar fetița fiind mare îmi va fi de ajutor). Soțul ar fi dorit să fie băiat - asta de obicei e preferința soților, dar gândul acesta l-am lăsat în grija Domnului, să ne dea El ce va vrea. în fiecare zi mă rugam să fie sub privirile Lui, la adăpostul Lui înainte de a se naște.

Când am fost în luna a cincea de sarcină, Domnul mi-a dat un vis: mi se părea că mai multe femei, printre care si eu, stăteam la rând la o ușă, pentru a primi copii. Deodată, ușa s-a deschis si a ieșit o ființă îmbrăcată în alb ce a strigat: "Ascultați mamelor: știu că ați venit aici ca să primiți copii, dar înainte ca să intrați, ca să vi se dea copii, trebuie să vă spun să vă gândiți bine ce fel de copii vreți să vă luați. Copiii sunt clasați în trei categorii si eu vă voi spune care sunt categoriile, iar voi să vă alegeți din care categorie vreți. Cum îi veți alege, așa îi veți avea."

Prima categorie - copiii doriți de părinți.

 

Aceștia sunt copii născuți din voia firii - orice părinți fie credincioși, fie necredincioși, după ce se căsătoresc, aproape toți doresc să aibă un copil sau doi. Aceasta nu înseamnă că acești copii sunt binecuvântați - depinde de planul lui Dumnezeu: pot fi binecuvântați, sau pot fi lipsiți de binecuvântare, fiind un blestem pentru părinți. Nu înseamnă că dacă sunt primiți si acceptați cu bucurie, sunt si binecuvântați. Vor fi binecuvântați numai dacă părinții îi primesc ca pe darul lui Dumnezeu si sunt cuprinși în planul lui Dumnezeu de binecuvântare.

A doua categorie - copiii nedoriți de părinți.

 

După ce părinții au un copil, doi, trei sau patru, nu-i mai doresc si n-ar vrea să mai aibă. Dar cu toate că se feresc si folosesc diferite metode, totuși se întâmplă că, copiii vin. Aceștia sunt copii nedoriți. Părinții îi primesc doar că n-au ce face. Multe chiar din familiile credincioșilor cad în această extremă: nu ar vrea să aibă copii mulți. Aceștia sunt copii nedoriți, socotiți povară în familie si nu binecuvântare, dar nu înseamnă că dacă părinții nu i-au dorit si nu s-au bucurat de ei, ei nu vor fi binecuvântați de Domnul. Depinde totul de planul lui Dumnezeu cu privire la viața lor: pot fi binecuvântați sau nu. Dar părinții care îi primesc cu murmur si cârtire, socotin-du-i o povară, vor fi îngăduiți prin acești copii să fie încercați mai mult. Vrăjmașul va avea mai mare putere să-i ispitească prin acești copii.

A treia categorie - copiii binecuvântați.

 

Acești copii se nasc nu din voia firii, nici din voia vreunui om, ci se nasc pentru că Dumnezeu are un plan de binecuvântare pentru ei - ei trebuie să se nască. Ei sunt trimiși cu un plan bine stabilit în familie si nu depinde dacă sunt întâi născuți, sau nu. în vederea acestui lucru Domnul Isus a spus: "Oricine va primi un copilaș ca acesta în Numele Meu, pe Mine Mă primește" (Matei 18:5). De aceea, oridecâteori primesc câte un copil, părinții îl primesc ca pe un dar trimis de Domnul, si tot ce fac pentru acest copil, o fac pentru Domnul și vor fi răsplătiți pentru osteneala depusă. Chiar dacă vrăjmașul va căuta să-i descurajeze pe părinți că acești copii nu sunt bine­cuvântați, căutând să-i îndepărteze de Domnul, în final ei vor fi binecuvântați si mântuiți. Părinții vor putea spune: "iată-ne pe noi și pe copiii pe care ni i-a dat Domnul, fără ca să lipsească unul din numărătoare".

După ce ne-a spus care sunt cele trei categorii de copii ne-a dat voie să mergem ca într-un spital de maternitate, cu saloane pline de pătuțe pentru nou născuți, în ele erau copii înveliți în scutece albe. Și ne-a zis: "Alegeți acum ce copii vă place. Mamele au intrat toate si au început să-și aleagă fiecare ce copil îi plăcea. Eu m-am dus să văd unde găsesc cele trei categorii de copii și căutam să văd o etichetă pe care să fie indicată categoria copiilor, dar nu am găsit nimic. Nu era nică­ieri nici o inscripție. Am ajuns la un pătuț în care era o fetiță mică, tare drăgălașă. Mi-a plăcut mult de ea si aș fi luat-o, dar la gândul că poate e numai alegerea mea, si pentru că nu avea mă un semn că face parte din categoria a treia, am plecat mai departe să caut copii binecuvântați. Nu m-am dus decât câteva paturi mai departe Și am auzit fetița plângând foarte tare. Auzind-o că plânge, m-am întors să văd ce s-a întâmplat cu ea. Când am ajuns din nou la pătuțul ei, ea a. ridicat mâinile spre mine si oprindu-se din plâns a zis: "la-mă pe mine, ia-mă pe mine... fac parte din categoria copiilor binecuvântați." Atunci am zis: Tocmai copii binecuvântați caut si te iau pe tine dacă faci parte dintre ei." Am luat-o în brațe si am întrebat-o: "Cum te cheamă?" Ea a răspuns: "Pe mine mă cheamă Emanuela."

M-am trezit din vis si i-am spus soțului visul si că Domnul ne va da o fetiță si o va chema Emanuela, după cum mi-a fost arătat în vis. Slavă Domnului că visul s-a împlinit întocmai în 22 aug. 1972 când Domnul ne-a dăruit primul nostru copil, Emanuela. O mare bucurie a fost pentru noi când am primit-o, mai ales că știam că face parte din categoria copiilor binecuvântați. Cu toate acestea vreau să spun cum am fost încercați prin ea când a fost mică: toată ziua era foarte bună, mânca și dormea, iar când venea noaptea si trebuia și noi să dormim fiindcă și eu si soțul lucram, ea se scula și toată noaptea plângea. Tăcea numai dacă era lumina aprinsă și mă plimbam cu ea în brațe prin cameră. Cum ședeam jos, chiar dacă o legănam pe brațe, plângea și țipa de parcă era pusă pe foc. Așa a ținut până la vârsta de 5-6 luni într-o noapte mi-am pierdut răbdarea: am schimbat-o, i-am dat mâncare, știam că nu era bolnavă dar ea plângea întruna. Eu eram așa de obosită că nu mai rezistam să mă plimb cu ea în brațe, pentru că eu trebuia să lucrez ziua si nu puteam să dorm ca ea. Pentru prima dată, i-am dat două palme la funduleț, si am trântit-o în pătuțul ei zicând: "Acum plângi cât vrei că eu nu te mai pot plimba pe brațe că nu mai rezist." M-am dus în pat, dar nu puteam să dorm auzind-o cum plânge. Atunci mi-am pus perna pe cap să n-o mai aud. Deodată am auzit pe fetiță strigând: "Mamă, de ce m-ai bătut că eu nu sunt de vină; nu am făcut nici un rău." Am tresărit si m-am sculat. Cum, fetița mea vorbește? Până atunci nu a vorbit nici un cuvânt, nici măcar primul cuvânt care-l spun copiii, "mama". Ea doar s-a uitat la mine si a plâns mai departe. Mi-am dat seama că Domnul m-a avertizat sau îngerul ei păzitor a strigat la mine. M-am pus să mă rog Domnului. să mă ierte că mi-am pierdut răbdarea, si Domnul mi-a vorbit foarte clar: "Femeie, de ce ai bătut fetița, că nu ea e de vină că plânge, ci niște duhuri caută să-i tulbure somnul si liniștea, ca nici voi, părinții, să nu aveți odihnă, să vă tulbure si să vă facă să vă pierdeți răbdarea. Iată ce vi se cere: scoală-te împreună cu soțul tău si rugați-vă pentru ea. Puneți fetița în apa rugăciunii, faceți o oră de rugăciune pentru ea noaptea. Ea va primi liniște în somn si voi vă veți putea odihni, căci duhurile ce aduc neliniștea vor fi îndepărtate." Am sculat pe soțul, i-am spus totul si ne-am pus la rugăciune înaintea Domnului. Pe când noi ne rugam, fetița a adormit si nu s-a mai trezit până dimineață, slavă Domnului!

Am spus acest lucru pentru că știu că sunt mulți părinți încercați prin copii în felul acesta. Sfatul care noi l-am primit de la Domnul, îl dau si eu acestor părinți să-l urmeze si vor avea rezultate bune. Slăvit să fie Domnul!

 

AMIN.