Ce scrie biblia

 

...ALFA SI OMEGA

Apocalipsa 1 (8)
Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfârsitul, zice Domnul Dumnezeu, cel ce este, cel ce era si cel ce vine.
Apocalipsa 21 (6)
Apoi a zis: S'a ispravit ! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfârsitul. Celui ce ii este sete, ii voi da sa bea fara plata din izvorul apei vietii.
Apocalipsa 22 (13)
Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintâi si Cel de pe urma, Inceputul si Sfârsitul.

...NASTEREA FECIORELNICA

Isaia (7:14)
De aceea Domnul însusi vă va da un semn; Iata, fecioara va ramâne insarcinata, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel. (nu Isus !)

...ECCE HOMO

Ioan 19 (5)
Isus a iesit deci afara, purtand cununa de spini si haina de purpura. Iata omul ! (Ecce Homo) le-a zis Pilat.

...MESSIA

Leviticul 21 (10)
Preotul care este mare preot intre fratii lui, pe capul caruia a fost turnat untdelemnul pentru ungere, si care a fost inchinat in slujba Domnului si imbracat in vesminte sfintite, sa nu-si descopere capul, si sa nu-si sfasie vesmintele.

...PACATUL CAPITAL

Romani 5 (12)
De aceea, dupa cum printr'un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit.

...CELE 10 PORUNCI

Exodul 20 (3-17)
Porunca 1: Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
Porunca 2: Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slijesti; cai eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepseste nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam al celor ce ma urasc, si ma indur pana la al miilea neam de cei ce ma iubesc si pazesc poruncile mele.
Porunca 3: Sa nu iei in desert numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert numele lui.
Porunca 4: Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s'o sfintesti. Sa lucrezi 6 zile, si sa-ti faci lucrul tau. Dar a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in 6 zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea s'a odihnit; de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.
Porunca 5: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentruca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau.
Porunca 6: Sa nu ucizi.
Porunca 7: Sa nu preacurvesti.
Porunca 8: Sa nu furi.
Porunca 9: Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
Porunca 10: Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau.

...INSCRIPTIA INRI

Ioan 19 (19)
Pilat a scris o insemnare, pe care a pus-o deasupra crucii, si era scris: Isus Nazarenianul, Regele Iudeilor.

...BOTEZ

Matei 28 (18-19)
Isus s'a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in numele Tatalui meu si al Fiului si al Sfantului Spirit.

...POPORUL ALES SI TARA FAGADUINTEI

Geneza 11 (31)
Terah a luat pe fiul sau Avram, si pe pe Lot, fiul lui Haran, fiul fiului sau, si pe Sarai, noru-sa, nevasta fiului sau Avram. Au iesit impreuna din Ur din Haldea, ca sa mearga in tara Canaan. Au venit pana la Haran, si s-au asezat acolo.
Geneza 12 (7)
Domnul s'a aratat lui Avram, si i-a zis: Toata tara aceasta o voi da semintiei tale. Si Avram a zidit acolo un altar Domnului, care i se aratase.
Geneza 13 (14-17)
Domnul a zis lui Avram, dupa ce s'a despartit Lot de el: Ridica-ti ochii, si, din locul in care esti, priveste spre miaza noapte si spre miaza zi, spre rasarit si spre apus. Caci toata tara pe care o vezi, ti-o voi da tie si semintei tale in veac. Iti voi face samanta ca pulberea pamantului de mare; asa ca, daca poate numara cineva pulberea pamantului, si samanta ta va putea fi numarata. Scoala-te, strabate tara in lung si in lat; caci tie ti-o voi da.
Geneza 15 (18-21)
In ziua aceea, Domnul a facut un legamant cu Avram, si i-a zis: Semintiei tale dau tara aceasta, de la raul Egiptului pana la raul cel mare, raul Eufrat. Si anume: tara Chenitilor, a Chenizitilor, a Cadmonitilor, a Hetitilor, a Ferezitilor, a Refaimitilor, a Amoritilor, a Canaanitilor, a Ghirgasitilor si a Jebusitilor.
Geneza 17 (1-8)
Cand a fost Avram in varsta de 99 ani, Domnul i s'a aratat, si i-a zis: Eu sunt Dumnezeul Cel Atotputernic. Umbla inaintea mea, si fii fara prihana. Voi face un legamant intre mine si tine, si te voi inmulti nespus de mult. Avram s'a aruncat cu fata la pamânt; si Dumnezeu i-a vorbit astfel: Iata legamantul meu, pe care-l fac cu tine: vei fi tatal multor neamuri. Nu te vei mai numi Avram; ci numele tau va fi Avraam; caci te fac tatal multor neamuri. Te voi inmulti nespus de mult; voi face din tine neamuri intregi; si din tine vor iesi imparati. Voi pune legamantul meu intre mine si tine si samanta ta dupa tine din neam in neam; acesta va fi un legamant vesnic, in puterea caruia, eu voi fi Dumnezeul tau si al semintei tale dupa tine. Tie, si semintei tale dupa tine, iti voi da tara in care locuiesti acum ca strain, si anume iti voi da toata tara Canaanului in stapanire vesnica; si eu voi fi Dumnezeul lor.
Geneza 17 (15-16)
Dumnezeu a zis lui Avraam: Sa nu mai chemi Sarai pe nevasta-ta Sarai; ci numele ei sa fie Sara. Eu o voi binecuvanta, si iti voi da un fiu din ea; da, o voi binecuvanta, si ea va fi mama unor neamuri intregi; chiar imparati de noroade vor iesi din ea.
Geneza 21 (1-5):
Domnul si-a adus aminte de cele ce spusese Sarei, si Domnul a implinit fata de Sara ce fagaduise. Sara a ramas insarcinata, si a nascut lui Avraam un fiu la batranete, la vremea hotarâta, despre care-i vorbise Dumnezeu. Avraam a pus fiului sau nou-nascut, pe care-l nascuse Sara, numele Isaac. Avraam a taiat imprejur pe fiul sau Isaac, la varsta de 8 zile, cum ii poruncise Dumnezeu. Avraam era in varsta de 100 ani, la nasterea fiului sau Isaac.
Geneza 32 (28)
Apoi a zis: Numele tau nu va mai fi Iacob, ci te vei chema Israel (Cel ce lupta cu Dumnezeu); caci ai luptat cu Dumnezeu si cu oameni si ai fost biruitor.
Exodul 19 (3-6)
Moise s'a suit la Dumnezeu. Si Domnul l-a chemat de pe munte, zicand: Asa sa vorbesti casei lui Iacob, si sa spui copiilor lui Israel: Ati vazut ce am facut Egiptului, si cum v'am purtat pe aripi de vultur si v'am adus aici la mine. Acum, daca veti asculta glasul meu, si daca veti pazi legamantul meu, veti fi ai mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al meu; Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfant. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel.
Exodul 23 (27-31)
Voi trimite groaza mea inaintea ta, voi pune pe fuga pe toate popoarele la care vei ajunge, si voi face ca toti vrajmasii tai sa dea dosul inaintea ta. Voi trimite viespi bondaresti inaintea ta, si voi izgoni dinaintea ta pe Heviti, Canaaniti si Hetiti. Nu-i voi izgoni intr'un an dinaintea ta, pentruca tara sa n'ajunga o pustie si sa nu se inmulteasca impotriva ta fiarele de pe camp. Ci le voi izgoni incetul cu incetul dinaintea ta, pana vei creste la numar si vei putea sa intri in stapanirea tarii. Iti voi intinde hotarele de la Marea Rosie pana la Marea Filistenilor, si de la pustie pana la raul Eufrat. Caci voi da in mainile voastre pe locuitorii tarii, si-i vei izgoni dinaintea ta.
Leviticul 20 (24)
V'am spus: Voi veti stapani tara; eu va voi da-o in stapanire; este o tara in care curge lapte si miere.
Deuteronomul 5 (1-3)
Moise a chemat pe tot Israelul, si i-a zis: Asculta, Israele, legile si poruncile pe care ti le spun astazi in auzul vostru. Invatati-le si impliniti-le cu scumpatate. Domnul, Dumnezeul nostru, a incheiat cu noi un legamant la Horeb. Nu cu parintii nostri a incheiat Domnul legamantul acesta, ci cu noi, care suntem toti vii astazi aici.
Deuteronomul 6 (10-11)
Domnul, Dumnezeul tau te face sa intri in tara pe care a jurat parintilor tai, lui Avraam, lui Isaac si lui Iacob, ca ti-o va da. Vei stapani cetati mari si bune pe care nu tu le-ai cladit, case pline de tot felul de bunuri pe care nu tu le-ai umplut, puturi de apa sapate pe care nu tu le-ai sapat, vii si maslini pe care nu tu le-ai sadit.
Deuteronomul 7 (1-9)
Cand Domnul, Dumnezeul tau, te va aduce in tara in care vei intra si o vei lua in stapanire, si va izgoni dinaintea ta multe neamuri: pe Hetiti, pe Ghirgasiti, pe Amoriti, pe Canaaniti, pe Fereziti, pe Heviti si pe Jebusiti, 7 neamuri mai mari la numar si mai puternice decat tine; cand Domnul, Dumnezeul tau, ti le va da in maini, si le vei bate, sa le nimicesti cu desavarsire, sa nu inchei legamant cu ele, si sa n'ai mila cu ele. Sa nu te incuscresti cu popoarele acestea, sa nu mariti pe fetele tale dupa fiii lor, si sa nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tai; caci ar abate de la mine pe fiii tai, si ar sluji astfel altor Dumnezei; Domnul s'ar aprinde de manie impotriva voastra si te-ar nimici indata. Dimpotriva, iata cum sa va purtati cu ele: sa le surpati altarele, sa le sfaramati stalpii idolesti, sa le taiati pomii inchinati Dumnezeilor lor si sa ardeti in foc chipurile lor cioplite. Caci tu esti un popor sfant pentru Domnul, Dumnezeul tau; Domnul, Dumnezeul tau te-a ales, ca sa fii un popor al lui dintre toate popoarele de pe fata pamantului. Nu doar pentruca intreceti la numar pe toate celelalte popoare s'a alipit Domnul de voi si v'a ales, caci voi sunteti cel mai mic dintre toate popoarele; ci, pentru ca Domnul va iubeste, pentru ca a vrut sa tina juramantul pe care l-a facut parintilor vostri, pentru aceea v'a scos Domnul cu mana lui puternica, si v'a izbavit din casa robiei, din mana lui Faraon, imparatul Egiptului. Sa stii dar ca Domnul, Dumnezeul tau, este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce-l iubesc si pazesc poruncile lui.
Deuteronomul 7 (16-24)
Sa nimicesti toate popoarele pe care ti le va da in mana Domnul, Dumnezeul tau; sa n'arunci nicio privire de mila spre ele, si sa nu slujesti Dumnezeilor lor, caci aceasta va fi o cursa pentru tine. Poate ca vei zice in inima ta: Neamurile acestea sunt mai mari la numar decat mine; cum voi putea sa le izgonesc ?. Sa nu te temi de ele. Adu-ti aminte ce a facut Domnul, Dumnezeul tau, lui Faraon si intregului Egipt; adu-ti aminte de marile incercari pe care ti le-au vazut ochii, de minunile si semnele, de mana tare si de bratul intins, cu care te-a scos Domnul, Dumnezeul tau. Asa va face Domnul, Dumnezeul tau, tuturor popoarelor de care te temi. Domnul, Dumnezeul tau, va trimite chiar si viespii bondaresti impotriva lor pana la deplina nimicire a celor ce vor scapa si se vor ascunde de tine. Sa nu te inspaimanti de ei; caci Domnul, Dumnezeul tau, este in mijlocul tau, Dumnezeul cel mare si infricosat. Si Domnul, Dumnezeul tau, va izgoni incetul cu incetul aceste neamuri dinaintea ta; nu le vei putea nimici indata, ca sa nu se inmulteasca fiarele campului impotriva ta. Dar Domnul, Dumnezeul tau, le va da in mana ta; si le va pune cu totul pe fuga, pana vor fi nimicite. Pe imparatii lor ii va da in mainile tale, si le vei sterge numele de sub ceruri; niciunul din aceste popoare nu va putea sa stea impotriva ta, pana le vei nimici.
Deuteronomul 11 (22-25)
Caci daca veti pazi toate aceste porunci pe care vi le dau, si daca le veti implini, daca veti iubi pe Domnul, Dumnezeul vostru, veti umbla in toate caile lui si va veti alipi de el. Domnul va izgoni dinaintea voastra pe toate aceste neamuri, si va veti face stapani pe toate aceste neamuri care sunt mai mari si mai puternice decat voi. Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru, va fi al vostru; hotarul vostru se va intinde din pustie pana la Liban, si de la raul Eufrat pana la marea de apus. Nimeni nu va putea sa stea impotriva voastra. Domnul, Dumnezeul vostru, va raspandi, cum v'a spus, frica si groaza de tine peste toata tara in care veti merge.
Deuteronomul 26 (18-19)
Si azi, Domnul ti-a marturisit ca vei fi un popor al lui, cum ti-a spus, daca vei pazi toate poruncile lui, si iti va da asupra tuturor neamurilor pe care le-a facut: intaietate in slava, in faima si in maretie, si vei fi un popor sfant pentru Domnul, Dumnezeul tau, cum ti-a spus.
Deuteronomul 28 (9,10,13)
Vei fi pentru Domnul un popor sfant, cum ti-a jurat el, daca vei pazi poruncile Domnului, Dumnezeului tau, si vei umbla pe caile lui. Toate popoarele vor vedea ca tu porti Numele Domnului, si se vor teme de tine. Domnul te va face sa fii cap, nu coada; totdeauna vei fi sus, si niciodata nu vei fi jos, daca vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tau, pe care ti le dau astazi, daca le vei pazi si le vei implini.
Isaia 60 (10-12)
Strainii iti vor zidi zidurile, si imparatii lor iti vor sluji; caci te-am lovit in mania mea, dar, in indurarea mea, am mila de tine. Portile tale vor sta vesnic deschise, nu vor fi inchise nici zi nici noapte, ca sa lase sa intre la tine bogatia neamurilor, si imparatii lor cu alaiul lor. Caci neamul si imparatia care nu-ti vor sluji, vor pieri, si neamurile acelea vor fi in totul nimicite.
Amos 3 (2)
Eu v'am ales numai pe voi dintre toate familiile pamantului; de aceea va voi pedepsi pentru toate nelegiuirile voastre.

...DISPARITIA CELOR 11 TRIBURI EVREIESTI

2.Regi 17 (16-18)
Au parasit toate poruncile Domnului, Dumnezeului lor, si-au facut vitei turnati, au facut idoli de ai Astartei, s-au inchinat inaintea intregii ostiri a cerurilor, si au slujit lui Baal. Au trecut prin foc pe fiii si fiicele lor, s-au dedat la ghicire, si s-au vandut ca sa faca ce este rau inaintea Domnului, maniindu-l. De aceea, Domnul s'a maniat foarte tare impotriva lui Israel, si i-a indepartat dela fata lui. N'a ramas decat semintia lui Juda.

...MENORA

Zaharia 4 (2)
El m'a intrebat: Ce vezi ?. Eu am raspuns: M'am uitat si iata ca este un sfesnic cu totul de aur, si deasupra lui un vas cu untdelemn si pe el 7 candele care sunt in varful sfesnicului.